ok Wir nutzen Cookies auf unserer Internetseite, um Ihnen einen bestmöglichen Service zu ermöglichen. Weitere Informationen finden Sie hier.
Ihr Standort
Daten als PDF

EDITT Tower

Identifikation

EDITT Tower
317613

Struktur allgemein

Hochhaus
nie errichtet [Vision]

Nutzung

Ausstellung

Fakten

  • Areas of vegetation rise in a continuous linked, landscaped spiral from the ground floor to the top floor, enabling a more diverse and more stable ecosystem.
  • The vegetation is intended to protect against the sun's rays, facilitating ambient cooling of the building's facades.
  • A third of the tower is planted with vegetation.
  • The flexible design means that the building, while initially conceived as a multi-use exhibition building, could be used in future as offices or residential apartments.
  • Photovoltaics are used to collect solar energy, thus further improving the building's self-sufficiency.
  • By positioning "wind walls" parallel to the prevailing winds, wind can be directed to internal spaces for cooling purposes.
  • The design won 2nd prize in the 1998 Urban Redevelopment Authority (URA) EDITT (Ecological Design In The Tropics) competition.
  • The building's design aims to reduce the use of mechanical air-conditioning systems and artificial lighting.
  • 55.1% water self-sufficiency is achieved through the re-use of collected rainwater and grey water; mains water is only used for potable purposes.
  • The building employs what the architect terms "loose-fit" design, featuring removable partitions and floors, and mechanical jointing of materials as opposed to the use of chemical bonding: this will aid future re-use of the building and recycling of materials.

Brauchen Sie mehr Informationen zu dem Gebäude und den beteiligten Firmen?

Mehr Informationen

Ort

Junction of Waterloo Road and Victoria Street
Rochor
Bugis
Singapur
Singapur

Technische Daten

298,63 ft
26

Beteiligte Firmen


Swan and Maclaren

Anzeigen
Anzeigen
Anzeigen
Anzeigen
Fehler gefunden?
Related Buildings